De eilanden hebben hun eigen munt, de Færøerse Kroon. Dat is eigenlijk gewoon de Deense Kroon, maar dan met andere plaatjes. Ze hebben exact dezelfde waarde, maar toch zijn ze niet helemaal gelijk aan elkaar. De Deense Kroon wordt op de eilanden wel als wettig betaalmiddel geaccepteerd, maar in Denemarken kennen ze de bankbiljetten amper. Dus willen ze die ook niet. Bij een bank kun je ze wel wisselen, zonder wisselkoers. Wanneer je je laatste Færøerse geld op de terugreis bij een tankstation in Denemarken kwijt wilt, kun je complicaties verwachten. Zelfs bij de kassa van het eerste het beste Deense tankstation na de boot stonden ze naar de Færøerse Kroon te kijken alsof we ze zelf hadden gemaakt. Wat ons bijna op een idee bracht. Op de boot is het gemakkelijker. Daar kun je met Deense- en Færøerse Kronen betalen en ook met Euro’ s. Je kunt zelfs pinnen aan de kassa. In Tórshavn trek je de plaatselijke Kronen gewoon uit de geldautomaat. De best geaccepteerde creditcard is Visa.

1 Euro = 7,47 Færøerse- en Deense Kroon (01-01-2021)

Inschrijven voor de nieuwsbrief

ANVR-Certificaat

Troll Travel bv is aangesloten bij ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisorganisatoren), SCR (Stichting Calamiteitenfonds Reizen) en SGR. Alle boekingen vallen onder Stichting Garantiefonds Reisgelden.

IBI-certified-specialist-badge-3
FEHAC_FIVA_BFOV

Motorbike Tours is geassocieerd lid van FEHAC (Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs) en BFOV (Belgische Federatie voor Oude Voertuigen). FEHAC en BFOV zijn lid van FIVA.