Færøer Eilanden Valuta

De eilanden hebben hun eigen munt, de Færøerse Kroon. Dat is eigenlijk gewoon de Deense Kroon, maar dan met andere plaatjes. Ze hebben exact dezelfde waarde, maar toch zijn ze niet helemaal gelijk aan elkaar. De Deense Kroon wordt op de eilanden wel als wettig betaalmiddel geaccepteerd, maar in Denemarken kennen ze de bankbiljetten amper. Dus willen ze die ook niet.

IJsland; motorrijden voor avonturiers (Willem Laros)

Zo’n 90% van de IJslandbezoekers komt per vliegtuig. Wie wil motorrijden huurt hier vervolgens een motor. Maar ik wil met de eigen motor IJsland ‘ronden’. Troll Travel stelt, samen met de veerdienst Smyril Line, een programma op. Als rond acht uur ‘s morgens plaatselijke tijd de veerboot ‘land in zicht’ heeft zie je iedereen opleven; het avontuur IJsland kan beginnen !

Noorwegen; op de rem voor rendieren en elanden

Noorwegen is in veel opzichten een heel bijzonder reisland. Het is niet alleen qua natuurschoon een van de mooiste landen ter wereld, het is ook een bestemming waar je niet gek moet opkijken als er geremd moet worden voor rendieren en elanden. Je zult in dit ruime, uitgestrekte land weinig tegenliggers tegenkomen en niet veel verkeerslichten zien.

Færøer Eilanden; de onwaarschijnlijke eilanden (Jan Dirk Onrust)

Huiveringwekkend mooi land waar geen land hoort te zijn. Wegen waar geen wegen horen te lopen. De Færøer Eilanden zijn zo bijzonder dat National Geographic Traveller ze verkoos tot meest aansprekende eilanden ter wereld. Maar bijna niemand die ze kent. En daarom organiseerden wij er in september een onwaarschijnlijke toertocht.

IJsland; een droombestemming (Willem Laros)

Met de eigen motor naar IJsland. Een droombestemming, zegt vrijwel iedereen die er is geweest. Wij kiezen voor de route via de Færøer Eilanden: dat stelt ons in staat ook hier nog enkele dagen rond te kijken. Je vaart er immers toch langs…

Killer Sheep

Rijden op de Færøer Eilanden is een feest. Vaak dwaalt je blik af naar de mooie vergezichten en prachtige natuur. Ook de wollige stenen langs de kant van de weg zijn zichtbaar. Soms heel slecht maar ze zijn er wel…..Schapen. De Færøer Eilanden tellen twee maal zoveel schapen als inwoners, 100.000.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

ANVR-Certificaat

Troll Travel bv is aangesloten bij ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisorganisatoren), SCR (Stichting Calamiteitenfonds Reizen) en SGR. Alle boekingen vallen onder Stichting Garantiefonds Reisgelden.

IBI-certified-specialist-badge-3
FEHAC_FIVA_BFOV

Motorbike Tours is geassocieerd lid van FEHAC (Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs) en BFOV (Belgische Federatie voor Oude Voertuigen). FEHAC en BFOV zijn lid van FIVA.